scott-testiranje-experinece-matulji-13

Test – Scott Ransom i Scott Genius

objavljeno u: Novosti

Dobili smo na testiranje nove modele Scott bicikala Ransom i Genius od Experience bike&ski&sup shopa iz Matulja. Dugo se već bavimo biciklizmom i zadnjih par godina od kada je Enduro disciplina narasla u Hrvatskoj počeli smo voziti utrke. Alen je prvak Hrvatske u kategoriji U19 u enduru te se natječe u SloEnduro kupu, a Sandi se natječe u M1 kategoriji.

Scottove koje smo dobili nam se iznimno sviđaju te smo se vrlo brzo priviknuli na njih. Bicikle imaju odlične komponente, a 27.5 colni kotači se se odlično pokazali na grbavom i tehnički zahtjevnijem terenu, dok 29 colni kotači geometriju bicikle čine još boljom za vožnju po otvorenijim i brzim stazama.

Velika prednost Scottovih bicikala je ta što imaju TwinLoc blokadu suspenzija na volanu što je vrlo korisno kod staza koje sadržavaju uspone.

Bicikle smo testirali na stazama Trndura gdje će se ove godine održati utrka koja je u sklopu SloEnduro kupa na kojima su se Scottovi bicikli pokazali odličnima. Wide gume imaju odličan grip na zemljanoj podlozi, a Fox suspenzije odlično upijaju sav grbav teren i kamenje.

Scott Ransom ima 170mm hoda na prednjoj i zadnjoj suspenziji ali to ga nimalo ne koči na uzbrdicama ni na transferima koje savladava jednako dobro kao i nizbrdice.

Scott Genius ima 150mm hoda na prednjoj i zadnjoj suspenziji, što ga čini zabavnijim i okretnijim biciklom s kojim se mogu odrađivati vožnje u raznim disciplnima od Xc-a do Endura.

Podijeli