Prezentacija SUP daski i opreme RRD i Aqua Marina

Dođite u Volosko na Mali mul (kod svjetionika) na prezetaciju i testiranje SUP daski i opreme poznatih brendova RRD i Aqua Marina, u subotu 08. srpnja i nedjelju 09. srpnja od 10 do 17 sati. Potreban vam je samo kupaći kostim i puno dobre volje. Zabava je zagarantirana!!!
Za sve informacije slobodno nas kontaktirajte na 051/277 094 ili nas pratite na našoj Facebook stranici.


Nešto više o SUP-u - Stand up paddle daskanje (SUP) je inačica surfanja koji je nastao na Havajima. Za razliku od tradicionalnog surfanja gdje surfer sjedi sve dok ne dođe val, SUP daskaši koriste veslo kako bi se kretali kroz vodu. Sport je dokumentiran u izvješću iz 2013. godine, koji ga je identificirao kao sportska aktivnost na otvorenom s najviše prvih sudionika u SAD-u te godine. Varijacije uključuju ravno veslanje za rekreaciju na otvorenom, fitness ili razgledavanje, utrke na jezerima, velikim rijekama i kanalima, surfanje na valovima oceana, veslanje na riječnim brzacima, SUP joga, pa čak i ribolov.
SUP je zabavna i opuštajuća aktivnost koju uglavnom svatko može prakticirati, te je fantastičan trening za cijelo tijelo. SUP-anje je vježba koja je kombinacija ravnoteže, snage i izdržljivosti bez obzira da li veslate ili samo balansirate na dasci. Izvrsna kondiciona vježba za prste, noge, leđa, ramena, ruke i vrat koji svi rade zajedno.
SUP daske se dijele na tvrde i mekane SUP daske. Koju dasku ćete izabrati ovisi o vašem budžetu i opcijama prijevoza i skladištenja. Razlika između tvrdih i mekanih SUP daski je sljedeća:
- tvrde SUP daske - primjerenije za iskusne daskaše koji žele bolje performanse, veću upravljivost i veću brzinu, teže su od mekanih i pri transportu obično zahtijevaju veće vozilo ili montiranje na krovni prtljažnik, kod skladištenja vam je potreban poveći prostor
- mekane SUP daske - idealne su za početnike te se izvrsno ponašaju u svim uvjetima na vodi, mekane daske su lagane te se ispuhuju i slažu do veličine torbe koje možete transportirati u svakom vozilu te skladištiti bilo gdje

Za više informacija o SUP daskama posjetite našu trgovinu ili pogledajte našu ponudu RRD i Aqua Marina tvrdih i mekanih SUP daski te opreme.